Selecteer een pagina

In dit artikel zal ik proberen te wijzen op enkele van de vele voordelen van het gebruik van compostering om energie te besparen en natuurlijke hulpbronnen te sparen. Compost is een van de groenste dingen die we kunnen doen om ons milieu te verbeteren, omdat het de biodiversiteit vergroot en ten goede komt aan planten en dieren.

Compost wordt gemaakt uit voedselverspilling

We telen al jaren voedsel met landbouwhuisdieren. Het klimaat begint nu te veranderen en we moeten onze landbouwmethoden zodanig verleggen dat we niet afhankelijk zijn van dezelfde voedselgewassen die eeuwen geleden werden verbouwd. In dit artikel ga ik bespreken hoe het gebruik van compost jouw tuin duurzamer kan maken.

Groene ruimte is een must in elke tuin

Het maakt niet uit of het voor de keuken is of gewoon om te ontspannen. Het maakt niet uit waar je jouw planten in de tuin plant, je moet ervoor zorgen dat ze voldoende zonlicht krijgen. Zonlicht is de belangrijkste factor in de levenscyclus van planten. Planten hebben zonlicht nodig voor fotosynthese, waardoor zuurstof en suiker ontstaan. Wat nog belangrijker is, is dat planten moeten worden bewaterd met natuurlijke hulpbronnen. Je planten hebben water nodig om te overleven. Als ze niet genoeg water krijgen, zullen hun wortels afbreken en afsterven.

Gebruik alleen groene producten

Wanneer je plastic mulch in jouw tuin gebruikt, draag jr bij aan de vernietiging van de bossen. Plastic mulch ontleedt niet in de grond zoals natuurlijke mulch dat doet. Een vriend van mij heeft een biologische tuin, die hij online verkoopt en hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van plastic mulch erg slecht is:

Gebruik chemicaliën en kunstmest

Dit is ook niet goed, omdat ze het milieu vervuilen en mensen en dieren schade toebrengen. Biologische producten mogen niet worden gebruikt om jouw tuin te verfraaien, maar eerder
biologische producten om jouw tuin te verfraaien.

Vermijd schadelijke pesticiden en herbiciden

Dit zijn de meest voorkomende oorzaak van planten toxiciteit, omdat deze vaak rechtstreeks op de planten worden aangebracht. Gebruik geen giftige stoffen die vergiftiging in uw planten kunnen veroorzaken.

Gebruik compost

Je zou compost in je tuin moeten kunnen hebben. Compost bevat veel stikstof, wat een essentieel ingrediënt is voor een gezonde groei van planten. De voedingsstoffen in de compost kunnen een groot verschil maken in de manier waarop je planten groeit. Compost wordt gemaakt door de afbraak van dood plantmateriaal, waaronder gras, bladeren, schors, enz. Het afbraakproces breekt het harde deel van de plant (hout) af en geeft de voedingsstoffen vrij. Zoals hierboven vermeld, moet compost worden gebruikt om uw tuin te verfraaien. U kunt de compost aan de grond toevoegen of over de tuin verspreiden.

Voordeel

Een ander voordeel van het gebruik van compost is dat het voedingsstoffen levert die vooral nodig zijn voor planten en ze ook beschermt tegen andere natuurlijk voorkomende elementen die het milieu kunnen bedreigen. Kortom, composteren maakt uw tuin duurzamer en beter voor jou en jouw gezin. Naast al deze manieren van duurzaam tuinieren is het ook een idee om zonnepanelen te kopen. Zet ze in de tuin om het water op te pompen.