Selecteer een pagina

Het wordt weer lente, dit de tijd van het jaar waar we onze tuin klaar maken voor de zomer. Of misschien heb je wel een huis met tuin gekocht en weet je nog niet hoe je deze moet inrichten. Het is erg verstandig om een groene tuin te nemen. Een groene tuin is niet alleen mooi en ontspannen maar is ook erg goed voor het milieu. Het trekt niet alleen insecten en dieren aan, het zorgt ook voor het goed doorzakken van het water. We hebben in Nederland een groot probleem onze bestrate tuinen. In Nederland zijn zoveel tuinen bestraat dat water niet meer weg kan lopen. Daarom is een groene tuin weer helemaal terug. Begin daarom op tijd met bomen kopen.

Hoe richt ik de groene tuin in?

Dit begint natuurlijk met een grasmat. Een deel van de tuin beleggen met grasmatten is niet alleen mooi maar ook milieuvriendelijk. Een gras stukje in de tuin is ook erg fijn voor kinderen. Hier kunnen ze veilig spelen en hoef je minder bang te zijn voor het vallen. Naast een grasmat behoren natuurlijk ook bomen bij de groene tuin. Maar wat zijn mooie bomen voor de tuin? Er zijn heel veel soorten bomen. Fruitbomen kunnen erg mooi zijn en geven lekker fruit. Maar ook een Treurwilg kan prachtig staan in de tuin. Deze kan tegelijkertijd dienen als parasol. 

Waar koop ik de mooiste bomen en planten?

Het kopen van bomen en planten kan je doen bij een tuincentrum of soms zelfs bij een bouwmarkt. Bij een tuincentrum zullen ze veel keuze hebben en kan je goed geïnformeerd worden door de verkopers.Het voordeel is ook vaak dat tuincentra dicht bij huis zijn. Zo heb je alles al in huis en kan je makkelijk terug gaan naar de winkel. Maar ook online kopen kan makkelijk zijn. Online kun je bijvoorbeeld goedkoper uit zijn en heb je meer keuze uit planten en bomen. Vaak zullen de producten gratis thuis gebracht worden.