Selecteer een pagina

Veel mensen kiezen er vroeg of laat voor om hun tuin compleet te verbouwen. Het is zonde als jij de ruimte in je tuin niet optimaal benut. Toch heeft iedereen weer een andere manier waarop hij het liefste zijn tuin inricht. Om deze reden kiest men er vaak voor om de tuin te verbouwen na het aanschaffen van een woning. Ongeacht de reden om een nieuwe tuin aan Dte leggen, is het verstandig om de tuinaanleg door een expert te laten verzorgen. Dankzij de kennis en de ervaring van een specialist kun jij er zeker van zijn dat de tuin er prachtig uit komt te zien. Je kunt het ontwerpen van de tuin door de tuinarchitect laten verzorgen, maar ook kun je de tuinaanleg zelf ontwerpen. Uiteraard heb je ook veel eigen inbreng wanneer je de tuin door een tuinarchitect laat ontwerpen. De tuin zal namelijk op basis van jouw wensen ontworpen worden. Bovendien begint men pas met het aanleggen van de tuin als jij het ontwerp hebt goedgekeurd. Kampaan

Wat zal de tuinaanleg kosten?

Het is belangrijk dat je voldoende rekening houdt met wat een tuinaanleg ongeveer zal kosten. Dit is van allerlei verschillende factoren afhankelijk, waaronder bijvoorbeeld de oppervlakte van de tuin, maar ook van je wensen. Het is daarom verstandig om een offerte aan te vragen bij een bedrijf dat de tuinaanleg kan verzorgen. Op deze manier kom je er al snel achter of het ontwerp in kwestie mogelijk is met jouw budget voor de tuinaanleg. Valt het project binnen jouw budget? Dan kun je de complete tuinaanleg door het bedrijf in kwestie laten verzorgen.

Wat voor ontwerp past bij jou?

Het belangrijkste is dat je goed nadenkt over wat voor tuin goed bij jou past. WIl je bijvoorbeeld een zwembad of vijver in de tuin? Hoe groot moet het gazon zijn of kies je ervoor om de gehele tuin te bestraten? De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn maar weinig tuinen die er hetzelfde uitzien. Meestal kom je er na een gesprek met de tuinontwerper al vrij snel achter wat je precies wilt. Een ontwerper kan op basis van jullie gesprek een ontwerp uittekenen en vervolgens kun jij aangeven wat er nog aangepast dient te worden. Zo zal er uiteindelijk altijd een prachtig ontwerp ontstaan waar je tevreden mee bent.

De tuinaanleg zelf

Wanneer je een goed beeld hebt van het budget en het ontwerp, wordt het tijd voor de tuinaanleg zelf. Het is belangrijk dat je voor het juiste bedrijf hebt gekozen, zodat je er zeker van kunt zijn dat het proces goed verloopt. Het aanleggen van de tuin kan veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van hoeveel er moet gebeuren. Bovendien is iemand die het aanleggen van tuinen verzorgt, doorgaans ook afhankelijk van het weer. Het kan dus eventjes duren voordat je nieuwe tuin er ligt, maar hierna kun je er jaren van blijven genieten. Het is verstandig om je tuin hierna ook door een hovenier te laten onderhouden.