Selecteer een pagina

De klassieke tuin is strak, maar ook romantisch. Van prachtig gesnoeide groene hagen tot bloeiende rozen in allerlei kleuren. In een klassieke tuin wordt het beste van twee stijlen op een prachtige wijze gecombineerd. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over een klassieke tuin.

Kenmerken van een klassieke tuin

Het karakter van een klassieke tuin wordt door een aantal typische kenmerken bepaald. Symmetrie is misschien wel het belangrijkste kenmerk. De symmetrie zorgt voor evenwicht, waardoor er rust in de tuin ontstaat. De tuin wordt eenvoudig symmetrisch ingedeeld door strakke lijnen en een duidelijk middelpunt. Verder vind je in de klassieke tuin prachtig gesnoeide hagen in diverse vormen terug. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals natuursteen en grind.

Symmetrisch lijnenspel

Het strakke lijnen spel in een klassieke tuin speelt een belangrijke rol. De lijnen worden vanuit een huis of gebouw doorgetrokken in de tuin. Er wordt vaak een centraal punt in de tuin gecreƫerd en daar omheen wordt de tuin symmetrisch verder ingericht. Denk aan wandelpaden die op het centrale punt uitkomen. De wandelpaden worden aangelegd langs strakke groene hagen die in divers gevormde vakken worden gepland. In de vakken van de hagen worden bloemen en planten geplaatst voor een
prachtig contrast. Alles is heel overzichtelijk en geordend. Een klassieke tuin straalt rust uit en nodigt uit om te wandelen naar het centrale punt van de tuin.

Centrale punt inrichten

Het centrale punt van de tuin kun je op diverse manieren inrichten. Alle wandelpaden eindigen op dit punt uit. Je kunt er daarom bijvoorbeeld een prachtig klassiek vormgegeven tuinbank plaatsen. Hier kun je heerlijk op gaan zitten om van de natuur in de tuin te kunnen genieten. Maar ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een prachtige zonnewijzer op een sokkel.