Selecteer een pagina

Opstalverzekering binnen de woonverzekering

U heeft een mooi huis en wilt ook zeker zijn dat u na brand of andere ongeluk uw huis kunt herstellen. Gelukkig hoeft een opstalverzekering niet duur te zijn. Dit komt omdat vergelijkingswebsites zoals www.opstalverzekeringregelen.nl tegenwoordig alle tarieven van de verzekeraars in een database hebben zitten en u daar de tarieven kunt vergelijken. Hierdoor krijgt u de beste opstalverzekering met de laagste premies.

De goedkoopste verzekeringsmaatschappijen zijn niet altijd de beste verzekeraars voor uw situatie. Let daarom altijd op de voorwaarden van de opstalpolis. Op kostbare zaken zoals uw opstal/woonhuis bent u zuinig. Ondanks dat kan er toch schade ontstaan. Daarom zijn er woonhuisverzekeringen. U kiest de dekking die bij uw specifieke situatie past en heeft daarmee een inboedelverzekering op maat. Met de Woonhuisverzekering, ook wel de opstalverzekering genoemd, bent u verzekerd tegen schade aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een brand of lekkage, waarbij u al snel veel schade kunt oplopen. Als u een woning heeft is het dus verstandig om deze fatsoenlijk te verzekeren.

Waarvoor sluit u een woonhuisverzekering af?

Denk hierbij vooral aan situaties als inbraak, brand of waterschade. Vaak kunt  u kiezen uit verschillende woonhuisverzekeringen: ze verschillen in dekking. Ook onderling verschillen deze verzekeringen meestal in dekking en voorwaarden. Zoek dus niet alleen een lage premie uit maar vergelijk ook de (polis)voorwaarden. Meerdere offertes aanvragen kan dus erg nuttig zijn. Bij sommige verzekeraars bent u nooit onderverzekerd: dat kan handig zijn aangezien u waarschijnlijk steeds nieuwe spullen voor in uw huis koopt, hoeft u dan niet steeds uw polis aan te passen.

Uw huis verzekeren

Wanneer de overeenkomst gesloten is, de hypotheek of het huur/contract geregeld, is het belangrijk nog een aantal zaken goed te regelen: de woonhuisverzekering is hier zeker een van. U kunt een dergelijke verzekering regelen via een tussenpersoon/intermediair, maar het kan ook rechtstreeks bij een maatschappij, zonder tussenpersoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan FBTO en OHRA. Tegenwoordig kennen de meeste woonhuisverzekeringen een vrij uitgebreide dekking, waarbij niet alleen bijvoorbeeld schade ten gevolge van brand is verzekerd, maar vaak ook storm, water, explosie, etc.


Online verzekering afsluiten

Vaak kunt u online snel, gratis en gemakkelijk een offerte opvragen bij de verzekeraar om inzicht te krijgen in de kosten. Sommige verzekeraars bieden ook kortingen aan voor klanten die meerdere verzekeringen bij hun maatschappij afsluiten. Een dergelijke ‘pakketkorting’ kan niet alleen voordeliger zijn, maar het kan voor u zelf ook gemakkelijk zijn om uw verschillende verzekeringen ondergebracht te hebben bij dezelfde verzekeraar. Via de vergelijker van opstalverzekeringregelen.nl kunt u snel een overzicht vinden van alle actuele landelijk opererende opstalverzekeraars. U heeft binnen enkele minuten een scherpe polis gevonden. Op de website van de assuradeur kunt u daarnaast ook de andere verzekeringen uit de woonhuisverzekering vinden (aansprakelijkheid, inboedel en rechtsbijstand).