Selecteer een pagina

Een mooie tuin is voor veel mensen toch wel erg belangrijk. Een plek waar je zodra het mooi weer wordt heerlijk kunt zitten en genieten. Bloemen, planten, een mooi terras, een plekje in de zon maar ook wat schaduw plekjes. Overal wordt aan gedacht. Heb je zelf geen zin of tijd om te tuinieren dan schakel je een hovenier in om je tuin zomer klaar te maken, zo het genieten kan beginnen! Blog over geld?

Dakgoten schoonmaken, waarom?

Helaas, niet alleen in de tuin dient onderhoud gepleegd te worden. Afgevallen bladeren, resten van nestjes van vogels en mos komen ook in de dakgoten van je huis terecht. Dit hoort niet echt bij het tuinonderhoud. Maar ook niet bij het onderhoud van de buitenkant van je huis zoals de ramen, kozijnen en muren. Het schoonmaken van de dakgoten valt eigenlijk nergens onder en wordt daardoor vaak vergeten. Maar vergeten dakgoten kunnen voor ernstige schade zorgen. Het schoonmaken van de dakgoten is op zich niet heel erg moeilijk, echter moet je er wel een ladder voor op en dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het slim om tijdens het schoonmaken van de dakgoten ook gelijk een dakgoteninspectie te verrichten.

Dakgootinspectie zorgt ervoor dat schade voorkomen kan worden

Dakgoten raken verstopt nadat de herfst de bladeren van de bomen heeft losgemaakt. Ook vogels laten nestmateriaal in de dakgoten vallen of bouwen er een nestje in. Het is erg verstandig om minimaal één keer per jaar de dakgoten schoon te maken zodat er geen verstopping kan ontstaan. Door een verstopping in de dakgoten krijg je lekkage en een lekkage zorgt voor veel onnodige kosten. Maak op dakgotenschoonmaken.com eenvoudig een afspraak met één van de bedrijven in je regio voor periodieke dakgoteninspectie. De dakgoten worden schoongemaakt en direct nagekeken. Zodra de inspecteur schade ontdekt of stukken aan de dakgoot die poreus worden dan meld hij dit. U kunt dan tijdig de dakgoten laten repareren zodat er geen onnodige schade kan ontstaan.